Sluit jezelf (tijdelijk) op in deze omgebouwde gevangenissen (2024)

';

29

maart

2017

|

09:59

Europe/Amsterdam

Bron van inspiratie: Bekijk deze omgebouwde gevangenis hotels op Booking.com

Amsterdam, 28 maart 2017 – Met de nieuwe seizoenen van Orange Is The New Black en Prison Break om de hoek zullen velen de komende tijd de levens van hun favoriete gevangenen op de voet gaan volgen. Daarom is het tijd om de innerlijke gevangene in jezelf los te laten en deze ervaring eens zelf te beleven want Booking.com dook in haar meer dan 1 miljoen accommodaties, op zoek naar de beste voormalige gevangenissen die zijn omgebouwd tot intrigerende hotels. Gelukkig hoef je geen veroordeeld crimineel te zijn om de tijd uit te zitten in een van deze voormalige gevangenissen en ja, de deuren vergrendelen alleen vanuit de binnenkant. Zo wordt ‘opgesloten’ zijn voor één nacht toch minder eng.

Het Arresthuis - Roermond, Nederland

Het Arresthuis, oftewel ‘huisarrest’, is een voormalige gevangenis en detentiecentrum in het centrum van Roermond. Historisch gezien werdt het Arresthuis gebruikt als een detentiehuis voor de kleinere criminelen die in afwachting waren van hun proces als staatgevangene. Vandaag de dag biedt de accommodatie gasten luxe kamers met complementaire Wi-Fi, een flatscreen-tv en een internationale gastronomische keuken in het restaurant van het hotel - een verre look-alike van de eerste levensbehoeften die aangeboden worden in de Orange Is The New Black’s Litchfield gevangenis.

Booking.com Het Arresthuis

Het Arresthuis (Roermond)

Booking.com Het Arresthuis 1

Het Arresthuis (Roermond)

Hotel Katajanokka – Helsinki, Finland

Gevestigd in een omgebouwde provinciegevangenis en voorlopig hechteniscentrum uit 1837, ligt dit sfeervolle hotel op het eiland Katajanokka in het centrum van Helsinki. Binnen de rode bakstenen muren krijgt u een unieke wereld van contrasten gevuld met sereen comfort, stijlvol design en een vleugje van Scandinavische luxe. In de kelder van deze oude provinciegevangenis vindt u restaurant Linnankellari dat Fins-Scandinavische- lokale en biologische gerechten biedt, bereid met de beste ingrediënten.

Booking.com Hotel Katajanokka 1

Booking.com Hotel Katajanokka

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten – Kaiserslautern, Duitsland

Voor een meer authentieke gevangeniservaring moet je inchecken in het Alcatraz Hotel am Japanischen Garten oftewel Duitslands eerste gevangenishotel. Daterend uit 1867 en gelegen in de buurt van de Japanse tuin in het centrum van Kaiserslautern biedt dit gevangenishotel zowel kamers in de vorm van een cel als tradionele kamers. De kamers in de stijl van een cel bieden een klein voorproefje van het leven in de gevangenis. Ramen met tralies, originele gevangenisbedden (gemaakt door de voormalige gevangenen) en zelfs een wastafel en toilet op de kamer. Het hotel heeft een Hinter Gittern Bar, wat Duits is voor 'achter de tralies', waar je ideaal de drukke dag afsluit met een paar drankjes voordat je ontsnapt naar je cel of kamer.

Booking.com ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten

Booking.com ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten

Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet – Istanbul, Turkije

De Four Seasons Sultanahmet is gelegen in een drie verdiepingen tellend, neoklassieke gevangenis met een prachtige aangelegde binnentuin. Het hotel bevindt zich in het centrum van de oude binnenstad van Istanbul en staat formeel bekend als de Sultanahmet gevangenis, of de ‘Sultanahmet Cezaevi’ in het Turks. De bouw begon in 1918 en het huisvestigde mannen, vrouwen en jongeren gevangenen evenals de enkele kunstenaren en politieke figuren. Vandaag de dag biedt het luxe accommodaties met originele werken van Turkse kunstenaars zoals handgeweven Turkse tapijten en marmeren badkamers.

Booking.com Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

Booking.com Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

Langholmen Hotel – Stockholm, Zweden

Het Långholmen Hotel is gevestigd in een 19e eeuwse gevangenis op het eiland Långholmen in Stockholm. De moderne kamers van Hotel Långholmen hebben nog vele authentieke gevangeniskenmerken uit de tijd dat het gebouw bekend stond als de Kroon Remand Gevangenis (Krononnhäktet in het Zweeds). Het is ook de thuisbasis van Stockholm’s meest fascinerende gevangenismuseum, From Crime to Chains, dat dagelijks geopend is en de bezoeker inzicht geeft in Langholmen’s spannende verleden. Er zijn naast het museum ook rondleidingen en andere activiteiten mogelijk.

Booking.com Långholmen Hotell 1

Booking.com Långholmen Hotell

Het Old Mount Gambier Gaol – Mount Gambier, Australië

Gelegen op slechts een korte rit van de Blue Lake en de hoofdstraat van Mount Gambier, biedt deze unieke ‘Gaol’ (oud-Engels voor ‘gevangenis’) een scala aan accommodatie-ervaringen. Het is in 1866 geopend als een gevangenis, maar tegenwoordig hebben de gasten die hier verblijven toegang tot veel van de historische bezienswaardigheden op deze plek. Onder andere de oude lounge, de bibliotheek en de gevangeniskapel, die allemaal zijn omgebouwd tot moderne gemeenschappelijke ruimtes zijn uitgerust met internet, tv en comfortabel meubilair.

Booking.com The Old Mount Gambier Gaol

Booking.com The Old Mount Gambier Gaol 1

Het Liberty Hotel – Boston, Verenigde Staten

Wat tegenwoordig bekend staat als het weelderige Liberty Hotel, werd oorspronkelijk gebouwd in 1851 als The Charles Street Jail. In zijn jaren als een gevangenis heeft het beroemde gevangenen over de vloer gehad, waaronder Malcom X. Vandaag de dag combineert het Liberty Hotel een historische stijl en architectuur met hedendaagse moderne gemakken, zoals Wi-Fi toegang en state-of-the-art fitness faciliteiten, terwijl het speels knipoogt naar zijn beruchte verleden.

Booking.com The Liberty, a Luxury Collection Hotel

Liberty Hotel

Booking.com The Liberty, a Starwood Luxury Collection Hotel 2

Liberty Hotel

Boilerplate

*Over het onderzoek
Het 2024 Sustainable Travel Research Report is het meest uitgebreide duurzaamheidsonderzoek van Booking.com tot dusver. Het laat zien hoe economische onzekerheid de basis vormt voor beslissingen op het gebied van duurzaam reizen. Het onafhankelijke onderzoek is in opdracht van Booking.com uitgevoerd onder 31.550 respondenten in 34 landen wereldwijd, waaronder 1.000 respondenten uit Nederland. Om deel te mogen nemen aan de enquête moesten deelnemers 18 jaar of ouder zijn en de afgelopen 12 maanden minstens één keer hebben gereisd en een reis aan het plannen zijn voor 2023. Daarbij moesten zij betrokken zijn bij het besluitvormingsproces van de reis of helemaal zelf de beslissingen nemen. De enquête werd online afgenomen in februari 2024. Ga voor het downloaden van het volledige 2024 Sustainable Travel Research Report naar de global newsroom van Booking.com.

Over Booking.com

Als onderdeel van Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG), is het de missie van Booking.com om het voor iedereen gemakkelijker te maken om de wereld te ervaren. Het platform van Booking.com verbindt elke dag miljoenen reizigers met memorabele ervaringen door te investeren in technologie die reizen makkelijker maakt. Volg voor meer informatie @bookingcom op sociale media of ga naar news.booking.com.


Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie

Voor meer informatie, hoge resolutie beeldmateriaal en/of vragen, kunt u contact opnemen met de Persafdeling van Booking.com Nederland via NLBooking@edelman.com

Disclaimer gebruik beeldmateriaal

Mocht je de afbeeldingen op een eigen platform of website willen gebruiken, vraag hier dan altijd toestemming voor via NLBooking@edelman.com

Sluit jezelf (tijdelijk) op in deze omgebouwde gevangenissen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 5249

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.